Verliefd

Het was begin van de middag toen Emma op zoek was naar haar broer. Ze liep niet, ze rende bijna door het huis. Waar zat hij, verdomme? Hij moest opschieten! Emma was de voorzitter van de Commissie Muziekfeest voor Koningsdag van hun middelbare school. Zoals elk jaar was er een muziekwedstrijd tussen de twee scholen van Zwaandam.

Emma beende nu door de tuin en zag dat de deur van het hok openstond. Ze zuchtte geïrriteerd; natuurlijk was hij daar! Waarom was ze daar niet meteen naartoe gegaan?

Nick speelde saxofoon en oefende elke dag een paar uur. Hun vader had het hok geluidsdicht gemaakt door akoestische schuimplaten aan de muren te bevestigen, zodat de buren geen last hadden van zijn getetter. Nou, getetter… dat deed Nick niet. Hij was verdraaid goed en speelde het liefst op straat, gewoon voor publiek.  

Nick hoorde zijn zus wel zenuwachtig roepen, maar hij wilde zich niet op laten jagen. Hij had nog een half uur voordat hij moest optreden met de schoolband.

‘Ga je mee? We moeten opschieten. Iedereen is bijna al geweest!’ zei Emma.

Nick besloot niet te reageren; zijn zus deed alleen maar haar best. Hij pakte zijn saxofoonkoffer en sloot de deur van het hok zorgvuldig af. Er stonden boxen, een versterker en microfoons in; weliswaar allemaal via Marktplaats gekocht, maar hij was zuinig op zijn spullen.

‘Zenuwachtig?’ vroeg Emma.

‘Kan ik beter aan jou vragen. Je ziet er verhit uit,’ zei Nick en gaf zijn zus een duwtje.

Emma en Nick woonden in het centrum van Zwaandam en waren dan ook binnen vijf minuten bij de muziektent. Het werd al behoorlijk druk. De muziekwedstrijd was altijd dé afsluiter van de dag en trok het meeste publiek. Ouders, medescholieren, stadsgenoten. De burgemeester en zijn vrouw.

Nick liep langs het publiek en zag bekende gezichten: zijn klasgenoten zwaaiden en floten op hun vingers. Tussen hen in stond een lange jongen in een surfpak. Zijn blonde haren waren nat en Nick zag waterdruppels op zijn schouders zitten. Hij stopte even en staarde naar hem.

‘Hé, flirten doe je straks maar,’ plaagde zijn zus hem.

‘Dat doe ik niet,’ protesteerde Nick. Emma hield wijselijk haar mond en trok hem ongeduldig mee naar de achterkant van de muziektent. Nick was als laatste aan de beurt en drentelde maar zo’n beetje rond. Op het moment dat hij zich omdraaide, liep zijn moeder, zoekend naar hem, de ruimte binnen. Ze lachte.

‘Nick, succes hè,’ zei ze. ‘Je kan het, hoor.’

‘Weet ik, mam,’ zei Nick zacht en voelde dat hij bloosde.

‘Leuke jongen, die Justin,’ fluisterde ze in zijn oor. Nick glimlachte naar haar. Sinds hij zijn moeder over Justin had verteld, raakte ze niet over hem uitgesproken, zo leuk vond ze hem. Hij maakte zich los uit haar omhelzing en zei: ‘Ik moet op.’

Terwijl hij naar het podium liep, hoorde hij de laatste tonen van de muziek. Het meisje had een laatste hoge uithaal; er klonk een daverend applaus. Zoë was een keiharde concurrente van hem. Nick grijnsde, zo mocht hij niet denken, maar als het om muziek ging was hij gewoon een streber. De rest kon doodvallen.

De stadsgenoten hadden hem vaak horen spelen op het pleintje in het centrum en keken uit naar zijn optreden. Ze floten op hun vingers, joelden en schreeuwden enthousiast. Het gaf Nick vleugels en tegelijkertijd was hij stik zenuwachtig. Voor dit optreden had hij iets heel anders ingestudeerd, dan dat hij normaal speelde op straat. Een beetje blues, funk en hij sloot af met pop. Hij mocht een kwartiertje spelen. Toen hij het podium opstapte, zocht hij tussen het publiek naar zijn zus en zijn ouders, maar zijn blik dwaalde de andere kant op, naar hem. Eén korte blik was genoeg om te weten dat Justin er was. Hij had het daarstraks toch goed gezien: Justin had het bovenste gedeelte van zijn surfpak opengeritst. Nicks hart beukte zowat zijn borstkast uit, zijn knieën trilden. Hij kreeg eindelijk zijn ademhaling weer onder controle; hij sprak zichzelf ferm toe, hij moest zich focussen. De jongen knikte naar de bandleider ten teken dat ze konden beginnen, wachtte de eerste muzieknoten af en zette uiteindelijk in. Terwijl hij speelde, dook hij de muziek in. Alles viel weg: angst, twijfel, en zelfs de vlinders in zijn buik. Hij had zijn ogen dicht en zag dus niet dat Justin verder naar voren was gelopen. De jongen staarde gebiologeerd naar Nick en slikte een brok in zijn keel weg. Hij kon het niet langer ontkennen. Deze jongen was bijzonder. Mooi. Lief. En vreselijk muzikaal en sexy met die saxofoon. Justin luisterde, keek en voelde zijn hart als een bezetene tekeer gaan. Even keek hij op zijn horloge. Shit, hij moest echt weg. Hij had nog een klasje op het strand! Hij draaide zich nog een keer om, toen hij in een steeg stond en verdween.

Nadat hij eerst zijn saxofoon en beker had teruggebracht naar huis, slenterde Nick naar de haven. Bij een ijscokarretje kocht hij een ijsje en probeerde zijn zenuwen onder controle te houden. Eenmaal bij de haven aangekomen, kon hij niks anders dan zoeken en kijken. Naar hem. Zijn hart begon weer harder te slaan toen hij Justin zag. De jongen kletste vrolijk met zijn pupilletjes, terwijl hij de surfplanken tegen de stenen kade aanzette. Alsof hij voelde dat ernaar hem werd gekeken, keek hij op en zijn blik ving die van Nick. Justin kon alleen maar naar Nick kijken, de wereld om hem heen stond stil.

Nick zwaaide spontaan naar hem en Justin zwaaide lachend terug. Hij maakte met een gebaar duidelijk dat hij naar hem toe zou komen. Hij nam afscheid van de ouders en de kinderen en zodra het kon, rende hij naar de kade. Justin liep quasi ontspannen met een ontbloot bovenlijf op blote voeten met twee flesjes cola grijnzend op hem af. Hij had even getwijfeld of hij zijn pak wel open zou ritsen. Misschien lag het er te dik bovenop, maar hij wilde zich niet anders gedragen dan normaal. Diep vanbinnen besefte hij dat hij zichzelf voor de gek hield.

‘Hé,’ zei Justin en gaf het flesje aan Nick. De jongen nam het aan en even raakten hun vingertoppen elkaar aan. Nick voelde zich dom en onhandig in zijn korte broek van de C&A en verschoten T-shirt. Justin stond veel te dicht naast hem, hij rook naar zonnebrandcrème, zon en water, en hij was veel te knap. Nick glimlachte toch naar hem. Zomaar ineens. Nu was het de beurt aan Justin om te blozen. Deze jongen maakte het verlangen in hem wakker, hij wilde dolgraag in zijn buurt zijn.

‘Zullen we een stukje lopen?’ vroeg Nick. Justin knikte dankbaar. Hier aan de kade trokken ze veel te veel aandacht. De terrassen waren overvol, een vertrouwd gezicht na twee jaar van coronamaatregelen.

Plotseling kwam Nick in een rij van mensen terecht die wachtten op een plekje op het terras. Hij voelde een prikkeling van verlangen toen hij Justins borst tegen zijn rug aanvoelde. Justin wilde niets liever dan dat deze stremming een tijdje zou duren, maar Nick had een gaatje tussen een paar mensen gevonden en liep door, richting het pad langs het water.

Even later slenterden ze over het schelpenpad naar een bankje, hun handen botsten onhandig tegen elkaar aan. Hier was het rustig, ver weg van het lawaai. Nick ging op het bankje zitten en keek uit over het meer. Justin ging naast hem zitten, niet te close, maar wel dichtbij. Nick durfde hem niet aan te kijken en bleef maar voor zich uit staren.

‘Je kan goed spelen, zeg,’ zei Justin.  

‘Vond je het mooi?’ vroeg hij zacht.

‘Het was supervet. Volgens mij speel je al best wel lang,’ zei Justin. Nick, dankbaar dat hij over zijn sax kon kletsen, ratelde maar door over zijn muziek. Ondertussen schoof Justin dichter naar hem toe, hij zag de sterretjes in de bruine ogen van Nick en kreeg de neiging hem te kussen. Hij had al eens eerder met een jongen gezoend en toch nam hij nu niet het initiatief. Hij wilde de betovering tussen hen niet verstoren door een stomme zoen. Doordat hun benen elkaar aanraakten, stopte Nick abrupt met praten en keek in de blauwe ogen van Justin. Hij verdween erin. Telkens vertelden de vlinders in zijn buik hem dat hij niet bang hoefde te zijn. Dat hij zichzelf mocht zijn. Hij hoorde de stem van Emma in zijn hoofd: “Je moet gewoon zeggen dat je verliefd bent.” Zijn zus was nogal van de directe aanpak.

Nick besefte dat dit hét moment was, anders zou hij het misschien nooit meer zeggen.

‘Ik geloof dat ik verliefd op je ben,’ stamelde Nick.  

‘Verliefd?’ vroeg Justin en zijn stem trilde.  

Nick schoof nog dichter tegen de jongen aan, zijn schouder voelde warm en behaaglijk. Vlinders fladderden opgewonden in zijn buik. Hij legde zijn hand op het bovenbeen van Justin.

‘Ik was al op je toen ik je in de gang zag. Die keer bij de kluisjes,’ bekende Justin zachtjes.

‘Ik ook, maar ik durfde niet,’ zei Nick. Ze keken elkaar weer aan, lachend deze keer.

Het kon Nick allemaal geen mallemoer meer schelen. Heel Zwaandam mocht het weten. Hij was verliefd en knipoogde naar hem. Justin legde zijn warme hand in de nek van Nick, trok hem zachtjes naar zich toe en drukte een kus op Nicks mond, die alleen maar meer wilde.

Na een tijdje keken ze samen naar het water, zonlicht danste eroverheen, het schitterde. Er vloog een speedboot over het water en maakte golven, die omhoog spatten. Een zonnestraal ving de waterdruppels en even schitterden de kleuren van de regenboog.  

Nick legde zijn been over die van Justin en vroeg: ‘Blijf je bij ons eten?’

Justin lachte; hij kon zich eindelijk ontspannen. Blij. Gelukkig. Alles zou goed komen met hem. Samen met Nick kon hij de wereld aan.

"

Karin heeft voor mij een kinderboekje en een kort verhaal geredigeerd. Ze combineert haar kennis met haar liefde voor verhalen door je positieve feedback en goede tips te geven. Karin is niet alleen goed in wat ze doet, maar ook een fijn mens om mee te sparren. Ik kan haar van harte aanbevelen!

Janine Keijser

Enorm leuke sparsessie over mijn verhaal, de glazen bol voor de schrijfwedstrijd gehad. 
Bedankt voor de nieuwe inzichten, ideeën en tips. Ik ga er zeker mee door!

Monique Markus

Het is erg fijn om Karin als schrijfcoach te hebben. Ze is zowel meedenkend als kritisch en geeft fijne suggesties. 

Haar complimentjes maakte me enthousiast om het manuscript te herschrijven en ze haalde de fouten eruit, waar ik zelf blind voor was geworden. 

Super bedankt voor je hulp!

Zoë van der Weele

De werkwijze van Karin vind ik heel fijn.

Haar feedback wordt via de mail toegestuurd in een document en is heel uitgebreid en duidelijk.

Ook neemt ze nog telefonisch contact op om haar feedback toe te lichten.

Door haar feedback is mijn verhaal veel krachtiger geworden.

Lisanne Peters

Ik vond het echt heel erg leuk om met de wedstrijd mee te doen en heb ook veel aan jouw advies gehad. Ik ga zeker door met schrijven, al is het alleen voor mezelf.

Jolijn Grootendorst – Het Boekenbijtje

Ik won een sparsessie bij Karin toen ik meedeed aan een schrijfwedstrijd van haar. Het was een heel prettig gesprek, waarin ik merkte hoe gepassioneerd Karin is over schrijven en het helpen van andere schrijvers. Het was duidelijk te merken dat ze er veel plezier in heeft, en ze gaf goede tips en adviezen. Ik vond het gezellig om met haar te praten en sloot het gesprek af met een boost in zelfvertrouwen. Karin weet waar ze het over heeft, en is positief ingesteld. Dat maakt haar een hele fijne sparringpartner.

Emily Ringeling

De brainstormsessie die ik heb gehad was zeer behulpzaam! Ik heb veel tips gekregen over hoe ik het verhaal kon verbeteren. 
Deze tips heb ik natuurlijk toegepast. Ik vind persoonlijk dat door de tips het verhaal echt beter is geworden. 
Ik kreeg een document opgestuurd van mijn verhaal met alle tips erin. 
Door dit uitgebreide document kon ik de tips makkelijk toepassen. Het was een mega fijn gesprek waar ik erg veel aan heb gehad! 
Lisa Roskammer 

Karin heb ik leren kennen als kattenmens. Ze is poeslief in het luisteren naar moeite die je hebt om iets op te schrijven, maar als ze het te pakken heeft, zet ze al haar nagels erin. Ze bewerkt, gooit het overhoop, speelt ermee, tot ze ziet dat jij ermee verder kunt. Dank je wel Karin, voor wat je hebt gedaan bij het verwerken van de boeken!

Gijsbert van de Sluijs

Karins manier van werken is heel motiverend. Haar tips, suggesties en ideeën zijn een inspiratie. Soms is het net alsof ze mijn personages beter doorziet dan ik.

Rowena de Wit

Karin nam de tijd om mijn manuscript te lezen en zag steeds nieuwe aanknopingspunten om te verbeteren. Ze wist mij telkens te motiveren om te blijven schrijven door haar enthousiasme en betrokkenheid. Ik heb veel aan haar coaching gehad.

Saskia van Veen

Karin is een inspiratie voor alle fantasy schrijvers. Karin creëert een fantasy wereld buiten de kaders om. Ze houdt zich niet aan de traditionele regels van dit genre en motiveert andere schrijvers om een eigen unieke wereld te bouwen.

Fatimah Ali – know-yourmagic.com

Ik ben met Karin in contact gekomen toen zij een vormgever nodig had voor haar fantasyboeken. We hadden meteen een klik, wat resulteerde in fijn en persoonlijk contact. Ik heb vooral genoten van onze co-creatie, waar Karin’s verhalen en mijn visuele interpretaties constant met elkaar in gesprek waren.

Lisanne Versteeg

Ik heb Karin leren kennen als een super enthousiast, gedreven en positief ingestelde coach. Als je het even niet meer weet, luistert ze naar jou en geeft bruikbare tips en adviezen. Door haar creativiteit en fantasie kan ze zich makkelijk verplaatsen in jouw verhaal en doodgelopen plot weer op gang te helpen. Dit doet ze door jou duidelijk een spiegel voor te houden en door structuren te bieden. Geduldig helpt ze je weer verder, zodat je met een YES weer vrolijk verder gaat.

Maarten Moll

Karin heeft mij enorm geholpen met mijn boek. Ze heeft ernaar gekeken en mij geholpen om een uitgever te vinden.

Ik ben heel dankbaar voor de hulp die ze me heeft gegeven.

Ilse Baars

Of bel direct

06 – 48641468

Locatie

Oude Huijbergsebaan 299
4625 CK
Bergen op Zoom

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag 09:00 uur t/m 15:30 uur, zaterdag van 09:00 – 12:00 uur, zondag gesloten.