Fantasy Stories

De fantasy sparringpartner tijdens jouw schrijfproces!

Over mij

Graag neem ik je even mee naar mijn eigen verhaal.

Schrijven was en is voor mij persoonlijk een uitlaatklep. En vooral de fantasiewereld is een omgeving waar ik heen ga om mijzelf te ontladen en weer op te laden. Verzonnen verhalen liggen in de bibliotheek van mijn innerlijke wereld.

In 2008 en 2010 zijn mijn zonen geboren. Vanaf dat moment was de bibliotheek geen dag meer gesloten. Mijn kistje met fantasie ging open en het fantasierijke verhalen vertellen was begonnen. In 2012 begon ik met het schrijven van de eerste verhaallijnen van wat later De Legende van het Moeras is geworden. Terwijl ik werkte als HR adviseur en mij bekwaamde in het coachvak schreef ik mijn manuscript.

Tijd was een vriend en vijand en soms was het ronduit lastig om te schrijven. Niet alleen de tijd, maar ook de onzekerheid of ik wel een goede schrijver was, speelde mij parten. Ik was die zoekende auteur die twijfelde over elke zin en elke punt. Speurend op internet naar informatie over “hoe schrijf je een fantasy verhaal”. De oefeningen doen in het vakblad Schrijven. Via www.grootmeesters.nl heb ik de masterclass gevolgd van Ronald Giphart. Wat een herkenning was dat! Zoveel vertrouwen heb ik daar uit geput! En verder las en lees ik en niet alleen fantasy. Ook van andere auteurs kan ik leren.

Na een periode van rust heb ik het manuscript over Alex en Thomas afgeschreven. Ik heb ervoor gekozen om een professionele redacteur mijn manuscript te laten beoordelen. Van haar heb ik geleerd wat technisch schrijven nu precies inhoudt. Termen zoals “kill your darlings, show don’t tell, en herhalingen” zijn voor mij nu herkenbare signalen. Mijn manuscript stond er vol mee. Wat was ik blij met en boos over haar commentaar! Toen drong tot mij door dat het schrijven van een boek volhouden is. Als een spons zoog ik de feedback op; ik ging beter schrijven en ik groeide als schrijver. 

Het schrijven van fantasierijke (korte) verhalen kreeg een steeds prominentere plek in mijn leven. Gaandeweg werd duidelijker wat ik precies wilde met mijn loopbaan. Uiteindelijk heb ik besloten om het roer om te gooien en van mijn hobby mijn beroep te maken. Ik ben er klaar voor om andere collega-schrijvers te helpen met het schrijven van hun manuscript!

www.karinvanveldhoven.nl

"

Karin heeft voor mij een kinderboekje en een kort verhaal geredigeerd. Ze combineert haar kennis met haar liefde voor verhalen door je positieve feedback en goede tips te geven. Karin is niet alleen goed in wat ze doet, maar ook een fijn mens om mee te sparren. Ik kan haar van harte aanbevelen!

Janine Keijser

Enorm leuke sparsessie over mijn verhaal, de glazen bol voor de schrijfwedstrijd gehad. 
Bedankt voor de nieuwe inzichten, ideeën en tips. Ik ga er zeker mee door!

Monique Markus

Het is erg fijn om Karin als schrijfcoach te hebben. Ze is zowel meedenkend als kritisch en geeft fijne suggesties. 

Haar complimentjes maakte me enthousiast om het manuscript te herschrijven en ze haalde de fouten eruit, waar ik zelf blind voor was geworden. 

Super bedankt voor je hulp!

Zoë van der Weele

De werkwijze van Karin vind ik heel fijn.

Haar feedback wordt via de mail toegestuurd in een document en is heel uitgebreid en duidelijk.

Ook neemt ze nog telefonisch contact op om haar feedback toe te lichten.

Door haar feedback is mijn verhaal veel krachtiger geworden.

Lisanne Peters

Ik vond het echt heel erg leuk om met de wedstrijd mee te doen en heb ook veel aan jouw advies gehad. Ik ga zeker door met schrijven, al is het alleen voor mezelf.

Jolijn Grootendorst – Het Boekenbijtje

Ik won een sparsessie bij Karin toen ik meedeed aan een schrijfwedstrijd van haar. Het was een heel prettig gesprek, waarin ik merkte hoe gepassioneerd Karin is over schrijven en het helpen van andere schrijvers. Het was duidelijk te merken dat ze er veel plezier in heeft, en ze gaf goede tips en adviezen. Ik vond het gezellig om met haar te praten en sloot het gesprek af met een boost in zelfvertrouwen. Karin weet waar ze het over heeft, en is positief ingesteld. Dat maakt haar een hele fijne sparringpartner.

Emily Ringeling

De brainstormsessie die ik heb gehad was zeer behulpzaam! Ik heb veel tips gekregen over hoe ik het verhaal kon verbeteren. 
Deze tips heb ik natuurlijk toegepast. Ik vind persoonlijk dat door de tips het verhaal echt beter is geworden. 
Ik kreeg een document opgestuurd van mijn verhaal met alle tips erin. 
Door dit uitgebreide document kon ik de tips makkelijk toepassen. Het was een mega fijn gesprek waar ik erg veel aan heb gehad! 
Lisa Roskammer 

Karin heb ik leren kennen als kattenmens. Ze is poeslief in het luisteren naar moeite die je hebt om iets op te schrijven, maar als ze het te pakken heeft, zet ze al haar nagels erin. Ze bewerkt, gooit het overhoop, speelt ermee, tot ze ziet dat jij ermee verder kunt. Dank je wel Karin, voor wat je hebt gedaan bij het verwerken van de boeken!

Gijsbert van de Sluijs

Karins manier van werken is heel motiverend. Haar tips, suggesties en ideeën zijn een inspiratie. Soms is het net alsof ze mijn personages beter doorziet dan ik.

Rowena de Wit

Karin nam de tijd om mijn manuscript te lezen en zag steeds nieuwe aanknopingspunten om te verbeteren. Ze wist mij telkens te motiveren om te blijven schrijven door haar enthousiasme en betrokkenheid. Ik heb veel aan haar coaching gehad.

Saskia van Veen

Karin is een inspiratie voor alle fantasy schrijvers. Karin creëert een fantasy wereld buiten de kaders om. Ze houdt zich niet aan de traditionele regels van dit genre en motiveert andere schrijvers om een eigen unieke wereld te bouwen.

Fatimah Ali – know-yourmagic.com

Ik ben met Karin in contact gekomen toen zij een vormgever nodig had voor haar fantasyboeken. We hadden meteen een klik, wat resulteerde in fijn en persoonlijk contact. Ik heb vooral genoten van onze co-creatie, waar Karin’s verhalen en mijn visuele interpretaties constant met elkaar in gesprek waren.

Lisanne Versteeg

Ik heb Karin leren kennen als een super enthousiast, gedreven en positief ingestelde coach. Als je het even niet meer weet, luistert ze naar jou en geeft bruikbare tips en adviezen. Door haar creativiteit en fantasie kan ze zich makkelijk verplaatsen in jouw verhaal en doodgelopen plot weer op gang te helpen. Dit doet ze door jou duidelijk een spiegel voor te houden en door structuren te bieden. Geduldig helpt ze je weer verder, zodat je met een YES weer vrolijk verder gaat.

Maarten Moll

Karin heeft mij enorm geholpen met mijn boek. Ze heeft ernaar gekeken en mij geholpen om een uitgever te vinden.

Ik ben heel dankbaar voor de hulp die ze me heeft gegeven.

Ilse Baars

Of bel direct

06 – 48641468

Locatie

Oude Huijbergsebaan 299
4625 CK
Bergen op Zoom

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag 09:00 uur t/m 15:30 uur, zaterdag van 09:00 – 12:00 uur, zondag gesloten.